Един е убит и четирима са ранени при сблъсък между поддръжниците

...
Един е убит и четирима са ранени при сблъсък между поддръжниците
Коментари Харесай

Един загинал и четирима ранени при размирици след изборите в Турция

Един е погубен и четирима са ранени при конфликт сред поддръжниците на Партията на правната система (ПСР) на президента Ердоган и опозиционната партия DEVA в квартал Первари, град Сиирт, Турция. Това оповестиха от Reuters.

Заместник-председателят на DEVA Мехмет Емин Екмен разпознава починалия като брат на претендента на партията.

Полицията проверява случая, а 6 души са арестувани , оповестиха от кабинета на губернатора на Сиирт. Наложен е и полицейски час в област Первари до четвъртък сутринта от съображения за сигурност.
 Опозицията взе и столицата Анкара
Опозицията взе и столицата Анкара

Избирателите изпратиха явен сигнал до Ердоган

Допълнително, турската полиция задържа 89 души при поредност демонстрации в източните окръзи Ван, Хаккяри, Сиирт, Батман, Шърнак, както и в Измир в западната част на страната. Някои участници са скандирали и лозунги в поддръжка на поставената отвън закона формация Кюрдска работническа партия (ПКК) , оповестяват още от Българска телеграфна агенция по данни на някогашния министър на вътрешните работи Али Йерликая.

Вчера по време на демонстрациите участници са замеряли с камъни локалните управляващи, като са оказали опозиция на полицията, макар отправените предизвестия.

В окръг Ван беше взето решение да се забранят всички демонстрации и събирания в региона за период от 15 дни.

От Българска телеграфна агенция в допълнение показват, че акциите са свързани както с успеха на претендентите на прокюрдската партия ДЕМ в някои източни окръзи, по този начин и със обстановката, обвързвана с кмета на Ван.

Припомняме, че изборът на Абдуллах Зейдан, претендент на ДЕМ, за кмет е бил разгласен за противозаконен, като кметската позиция във Ван бе връчена на претендента на ръководещата Партия на справедливостта и развиването.

Според държавното управление прокюрдските политици имат контакти със сепаратистката организация ПКК. Групировката води въоръжена битка против турската страна от 1984 година и се преглежда като терористична организация от Анкара, Европейски Съюз и Съединени американски щати.
 Ирак прегърна концепцията на Турция за взаимна битка с ПКК
Ирак прегърна концепцията на Турция за взаимна битка с ПКК

Багдад е дал отговор " позитивно " на предлагането за общ действен център
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР